Umíte chodit?

 Umíte chodit?

 V naší dílně tvoříme luxusní ručně šité boty s koženými spodky. Lidé se mě často ptají, jestli kůže neklouže. “Ano, klouže,” odpovídám. To ale není ten problém, jak by se mohlo zdát na první pohled. Problém je v tom, že mnoho z nás už neumí chodit. Nevěříte? 

 V luxusních botách se nechodí, v těch se kráčí.

 Pokud jste zvyklý běžně nosit sportovní obuv nebo vycházkovou obuv s gumovým spodkem, potom se samozřejmě budete na kůži cítit jinak. Ale o to tady, mimo jiné, také jde. V luxusních botách byste se přeci měli cítit výjimečně. Tím, že musíte kráčet rozvážně, pomaleji a s určitou noblesou, dostává se Vaše tělo do jiného režimu. V teniskách jste ve sportovním a v kožených polobotkách jste ve svátečním nastavení. Tento skvělý pocit můžete zažívat i ve všední den, stačí jen chtít si to užít. 

 Důležitý je pocit.

 Obuv nosí celou váhu našeho těla a do značné míry ovlivňuje to, jak se cítíme. Ne nadarmo se říká, že boty dělají sebevědomí. V kvalitních kožených botách rámové konstrukce máte pocit pevného základu. Dokonalé jistoty, že Vás boty nezklamou. Víte, že hodnota řemeslného výrobku, který máte na nohou, Vás opravňuje kráčet zatím co všichni okolo Vás utíkají. Jste si také vědomi toho, že kvalitní šitá kožená a udržovaná obuv, stejně jako drahé hodinky, přitahuje pozornost žen a to není špatný pocit. 

 Luxus znamená chodit po kůži?

 Samozřejmě, že všechno záleží hlavně na tom, co chcete zažívat a co si chcete dovolit. Ano, někdy je to jen o tom co sami sobě dovolíme. Možná je to jedna z mála svobod, které nám ještě zbývají. Ale ne každý se chce cítit výjimečně, svátečně nebo zažívat pocit luxusu. Je možné si užívat kvalitní obuv i bez soustředění na tyto pocity. Každý z nás má jiné potřeby a touhy. Proto existují ševci, kteří tvoří luxusní boty na míru podle přání svých zákazníků a snaží se vyhovět jejich potřebám. 

 Přeji nám všem, abychom dokázali kráčet životem s tím nejlepším pocitem jaký jsme si schopni dovolit.

 Luxusní polobotky v chůzi

Text a foto Radek Zachariáš