Stručná historie firmy ZACHARIAS

2023 - Vlastní zdroj elektřiny

V tomto roce se nám podařilo zrealizovat dlouholetý sen a pořídili jsme si fotovoltaickou elektrárnu. Naši zákazníci teď mají možnost během návštěvy dílny nabíjet svůj elektromobil z wallboxu 22 kW (Typ 2).

 

2022 - Volnočasová obuv

Všeobecný trend ústupu od tradičních hodnot a formálního stylu vede ke stále větší oblibě sportovní obuvi. Ta je širokou veřejností používána místo vycházkové a dnes velmi často i místo společenské obuvi. To nás vede k rozšíření naší nabídky o nové volnočasové modely polobotek, kotníčkových bot a tenisek.

 

2021 - Znovu živnostníkem

V reakci na probíhající úpadek společnosti a zavádění nového světového řádu ukončujeme činnost společnosti s ručením omezeným a znovu se vracíme k provozování živnosti jako osoby samostatně výdělečně činné.

 

2020 - Dárkový obchod ZACHARIAS

Zjednodušujeme objednávání dárkových poukazů a nákup doplňkového zboží vytvořením našeho e-shopu. V souvislosti s podvodným šířením paniky a strachu okolo takzvané pandemie se u nás nic nemění a stále si zachováváme zdravý rozum. Žádná opatření nezavádíme a zavádět neplánujeme. Rádi Vás uvidíme. Ozvěte se a bez obav nás přijeďte navštívit.

 

2019 - Návrat na Felbabku

Rozhodli jsme se znovu přestěhovat dílnu. Vracíme se ke svým kořenům. S návratem na starou adresu přichází výrazné zlepšení služeb pro naše zákazníky. Na měření, zkoušky a předání hotových bot jezdíme do Prahy přímo k zákazníkům abychom jim ušetřili čas. Po domluvě je samozřejmě vítána i Vaše návštěva na Felbabce.

 

2018 - Cesta k sobě

Uvědomujeme si, že rozšiřováním výroby a zaměstnáváním dalších lidí bychom mohli ohrozit kvalitu našich výrobků a služeb. Zůstáváme tedy jen ve dvou s kolegou Davidem.

 

2017 - Boty na zakázku

Rozšiřujeme nabídku služeb o novou výrobní řadu obuvi. Jde o výrobu bot na zakázku. Tuto obuv vyrábíme stejnou technologií a ze stejně kvalitního materiálu jako naše boty na míru. Výhodou pro zákazníky je, že výroba na zakázku je rychlejší a cena nižší než u prvního páru bot na míru. V naší dílně v Praze je možné si boty prohlédnout, vyzkoušet a objednat.

 

2016 - Dům ZACHARIAS

Máme krásné velké prostory na práci a příjemný showroom pro jednání se zákazníky. Nově poskytujeme servisní služby také pro kvalitní obuv od jiných výrobců. Pořádáme kurzy péče o obuv pro začátečníky i pro naše pokročilé zákazníky.

 

2015 - Dílna v Praze

Po deseti letech v dílně na Felbabce nastal čas přestěhovat se do většího prostoru, který nám umožní další rozvoj. Posilujeme náš tým o nového kolegu a připravujeme rozšíření služeb pro zákazníky.

 

2014 - Založení společnosti

V květnu tohoto roku se Radek Zachariáš rozhodl udělat něco pro budoucnost svého řemesla. Zakládá firmu ZACHARIAS s.r.o. a spojuje své síly s novým mladým kolegou Davidem Frkalem. Jako svrškařka pro firmu pracuje Veronika Vyšohlídová.

 

2013 - Živnostník roku

Radek Zachariáš se zúčastnil soutěže o cenu Hospodářských novin "Živnostník roku 2013". Stal se vítězem krajského kola za Hlavní město Praha a v celostátním finále získal třetí místo (z celkového počtu čtrnácti semifinalistů).

 

2012 - Dílna na Felbabce

Kolega si zřizuje svou vlastní dílnu a s Radkem Zachariášem se tak rozcházejí. Radek zůstává v dílně na Felbabce a do Prahy za zákazníky jezdí pravidelně jeden den v týdnu. Stále pracuje na zlepšení servisu pro zákazníky a kvality svojí práce.

 

2011 - Boty ručně barvené i z krokodýlí kůže

Během tohoto roku proniká Radek Zachariáš do tajů několika náročných výrobních technologií a tyto nové postupy se snaží dále zdokonalovat. Může tak nabídnout zákazníkům například boty z krokodýlí kůže nebo originální ručně barvenou obuv. S kolegou navštěvuje prvotřídní ševcovské mistry v zahraničí a inspiruje se jejich životními příběhy.

 

2009 - Spolupráce s kolegou

Radek Zachariáš nalezl kolegu, který mu pomáhá zvládnout narůstající množství zakázek. V jedné dílně pro Vás společně tvoří boty, na které je radost pohledět a které je radost nosit...

 

2005 - Výroba ručně šité obuvi

Díky zájmu klientů o kvalitní, ručně šitou obuv se Radek Zachariáš rozhodl, že se bude nadále věnovat pouze této činnosti. Později se specializuje na zakázkovou výrobu luxusní, ručně šité, pánské obuvi na míru. Snaží se maximálně vyhovět veškerým přáním svých zákazníků.

 

2003 - Ortopedická obuv

V následujících letech získává Radek Zachariáš velmi důležité zkušenosti při zakázkové výrobě ortopedické obuvi. Shromažďuje základní informace o výrobě ručně šité rámové obuvi a provádí první úspěšné pokusy s vlastní výrobou.

 

2000 - Divadelní a šermířská obuv

V tomto roce začíná Radek Zachariáš získávat potřebné znalosti a dovednosti spoluprací při výrobě divadelní a šermířské obuvi.

 

1991 - Opravna obuvi

Radek Zachariáš otevřel v Praze na Žižkově dílnu na opravy obuvi. Od počátku se zaměřil na vysokou kvalitu odvedené práce. Po letech pokusů a omylů se propracoval k velmi složitým opravám a rekonstrukcím kvalitní obuvi a tato činnost ho přivedla až k samotné výrobě.